kukkakaalikeitto Kukkakaalikeitto ohje salty

Kukkakaalikeitto

Ainekset 6 annosta

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

  2. Paloittele kukkakaali ja pyöräytä tilkassa kasviöljyä (esim. rypsiöljyssä). Asettele pellille leivänpaperin päälle.

  3. Kuori 4 valkosipulinkynttä (jätä yksi myöhemmäksi) ja laita kokonaisina kukkakaalien joukkoon.

  4. Paahda kukkakaalia ja valkosipulinkynsiä uunin keskitasossa 25 minuuttia.

  5. Sillä aikaa ota esiin kattila ja laita sinne 2 rkl voita ja 1 rkl kasviöljyä. Kuumenna.

  6. Pilko sipuli ja viimeinen valkosipulinkynsistä. Kuullota alhaisella lämmöllä kattilassa.

  7. Kaada kattilaan seuraavaksi 1 dl valkoviiniä ja 4 dl vettä.

  8. Mausta savustetulla paprikamausteella, suolalla ja mustapippurilla. Huom! Voit lisätä mausteita keiton loppuvaiheessa.

  9. Anna seoksen hautua alhaisella lämmöllä ainakin 5 minuuttia.

  10. Lisää kattilaan paahdetut kukkakaalit ja valkosipulinkynnet. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

1 1. Lisää lopussa kuohukerma ja sekoita kauhalla. Anna keiton kuumentua, mutta älä enää kiehauta.

  1. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria, jos haluat.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 83 kcal / 100 g
Energia 346 kJ / 100 g
Proteiini 1,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,8 g / 100 g
Rasva 7,2 g / 100 g
Alkoholi 0,5 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %