Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Paloittele kukkakaali ja pyöräytä tilkassa kasviöljyä (esim. rypsiöljyssä). Asettele pellille leivänpaperin päälle.
Kuori 4 valkosipulinkynttä (jätä yksi myöhemmäksi) ja laita kokonaisina kukkakaalien joukkoon.
Paahda kukkakaalia ja valkosipulinkynsiä uunin keskitasossa 25 minuuttia.
Sillä aikaa ota esiin kattila ja laita sinne 2 rkl voita ja 1 rkl kasviöljyä. Kuumenna.
Pilko sipuli ja viimeinen valkosipulinkynsistä. Kuullota alhaisella lämmöllä kattilassa.
Kaada kattilaan seuraavaksi 1 dl valkoviiniä ja 4 dl vettä.
Mausta savustetulla paprikamausteella, suolalla ja mustapippurilla. Huom! Voit lisätä mausteita keiton loppuvaiheessa.
Anna seoksen hautua alhaisella lämmöllä ainakin 5 minuuttia.
Lisää kattilaan paahdetut kukkakaalit ja valkosipulinkynnet. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
1 1. Lisää lopussa kuohukerma ja sekoita kauhalla. Anna keiton kuumentua, mutta älä enää kiehauta.