helppo, lohilaatikko Helppo lohilaatikko ohje salty

Helppo lohilaatikko

Voitele iso uunivuoka. Pilko kylmäsavulohi suikaleiksi. Laita vuokaan ensin peruna-sipulisekoitusta (n. 1/3 osa). Levitä pinnalle noin puolet kylmäsavulohiviipaleista, osa sitruunapippurista (suolaton seos) ja tillistä ja kaada päälle taas peruna-sipuliseosta (1/ 3. . Levitä loput kalat ja mausteet näin kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi peruna-sipulisekoitusta.

Jos käytät tuoretta tilliä niin sitä menee noin 1-2 dl. Sitruunapippurin sijaan voi käyttää myös mustapippuria. Suolaa voi lisätä, mutta kalasta irtoaa sitä kyllä aika paljon.

Kaada kerma vuokaan ja paista lohilaatikko 200-asteisessa uunissa. Lohilaatikko on valmista noin 45-60 minuutissa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 111 kcal / 100 g
Energia 456 kJ / 100 g
Proteiini 6 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,6 g / 100 g
Rasva 3,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %