kyssäkaali, porkkana, perunamuusi, , sose Kyssäkaali-porkkana-perunamuusi/-sose ohje salty

Kyssäkaali-porkkana-perunamuusi/-sose

Ainekset 4 annosta

Kuori ja pilko kaikki kasvikset (1 iso kyssäkaali, 2 keskikokoista porkkanaa ja 4 isoa peruna) pieniksi palasiksi. Keitä kasvisliemikuutiolla (1,5 kpl/7,5 dl vettä) maustetussa vedessä kypsiksi. Kysymisaika riippuu palasten koosta. Pienet palat kyspyy noin 15-20 min. Kaada keittovesi pois kasviksista tai valuta hyvin esim. siivilässä. Laita takaisin kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää voi. Muusista/soseesta tulee aika löysää kyssäkaalin takia. Käyttämällä sauvasekoittimen sijaan perunasurvinta/perunapuserrinta tms. jäänee seos karkeammaksi. (Suosittelen myös jauhoista perunaa koostumuksen takia) Reseptiin en laskenut vettä mukaan, koska se vääristää muuten annoskoon painon. Liemikuution laskin reseptiin (1 kpl), koska osa sen suolasta ja rasvasta jäänee kasviksiin.

Seoksen voi hyvin tuunata sosekeitoksi esim. jättämällä osan keitinvedestä (kasvisliemi) talteen ja soseuttaa sen tai kerman kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 57 kcal / 100 g
Energia 239 kJ / 100 g
Proteiini 0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,5 g / 100 g
Rasva 2,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %