elmon, graavilohi Elmon graavilohi ohje salty

Elmon graavilohi

Ainekset 6 annosta

Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Asettele tillinoksia lohen pinnalle. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.

Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.

Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Voit kiertää viipaleet esimerkiksi ruusukkeiksi. Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 166 kcal / 100 g
Energia 696 kJ / 100 g
Proteiini 15,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 1 g / 100 g
Rasva 11 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 4,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %