petrin, pataleipä Petrin Pataleipä ohje salty

Petrin Pataleipä

Sotketaan ainekset vadissa. Elmukelmu päälle 12-24h ajaksi. Ennen paistamista ripottele vehnäjauhoja päälle ja käännä taikina vapissa ympäri ja laita lisää jauhoja päälle. Laita valurautapata uuniin ja lämmitä tyhjää pataa 30 min 225 astetta. Kumoa taikina pataan ja paista 30 min kannen alla ja sitten 15 min ilman kantta.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 207 kcal / 100 g
Energia 867 kJ / 100 g
Proteiini 6,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 41,5 g / 100 g
Rasva 0,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,7 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %