100 g voita 5 dl maitoa 50 g hiivaa 1/2 tl suolaa 1 dl ruokosokeria 1 rkl murskattua kardemummaa noin 14 dl hienoja spelttijauhoja
Täyte 10 kuivattua aprikoosia 5 kuivattua viikonaa 1 dl hasselpähkinöitä 2 dl vettä 3 rkl kanelia
Liota hedelmiä kuumassa vedessä 2 tuntia.
Sulata voi, lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva taikinakulhoon, lisää maito-voiseos ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
Lisää suola, sokeri, kardemumma ja spelttijauhot. Sekoita kunnes taikina on paksua ja kiinteää ( saa olla hieman tarttuvaa)
Anna taikinan kohta leivinliinalla peitettynä 1 tunnin ajan
Valmista täyte jauhamalla pähkinät ja kuivatut hedelmät monitoimikoneessa. Lisää liotusnestettä kunnes koostumus tuntuu sopivalta.
Uuni 250 astetta.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Leikkaa kahteen osaan ja kauli suorakaiteiksi.
Levitä täyte taikinalevyille ja ripottele pinnalle kanelia. Rullaa levyt pötköiksi ja leikkaa kummastakin 15 pyöreää pullaa.
Nosta pullat uunipellille ja anna kohota 30 min.
1 1. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Paista 7 minuuttia.
Ulrika Davidsson Nykykodin ruutukokki WSOY Hedelmä- ja pähkinäpullat