timotheuksen, bataattivuoka Timotheuksen bataattivuoka ohje salty

Timotheuksen bataattivuoka

Ainekset 4 annosta

1 rkl Voi
4 dl Kevytmaito
2 tl Kardemumma
2 tl Kaneli

Kuori ja paloittele bataatit (n. 1kg). Keitä ne kypsiksi suolalla (1tl) maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.

Kaada vesi pois ja soseuta bataatit sähkövatkaimella. Lisää voi sekä maitoa sen verran, että seoksesta tulee löysähkö.

Mausta seos ja kaada voideltuun uunivuokaan. Halutessasi ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 175 asteessa 1-1,5h.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 79 kcal / 100 g
Energia 329 kJ / 100 g
Proteiini 2,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 13,4 g / 100 g
Rasva 1,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,3 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %