cajun, kanapasta Cajun-kanapasta ohje salty

Cajun-kanapasta

500 g pastaa 400g kananrintaa

2 tl cajun-mausteseosta (ohje alla)

2 rkl voita

1 punainen paprika, viipaloituna

1 vihreä paprika, viipaloituna

4 tuoretta herkkusientä, viipaloituna

2 sipulia silputtuna

4 dl kermaa

1/4 tl kuivattua basilikaa

1/4 tl suolaa

1/8 tl valkosipulijauhetta

1/8 tl rouhittua mustapippuria

hieman raastettua sitruunankuorta

1 dl raastettua parmesaania

Keitä pasta ohjeen mukaan, tavallisesti 8-10 minuuttia väljässä vedessä isossa kattilassa. Valuta pasta. Suikaloi kananrinnat ja laita ne cajun-mausteseoksen kanssa muovipussiin. Ravistele pussia niin, että kana maustuu kauttaaltaan ja paista suikaleita sitten korkeareunaisella paistinpannulla voissa lähes kypsiksi (5-7 minuuttia).

Lisää pannulle paprikat, herkkusienet ja vihersipuli. Paista sekoitellen 2-3 minuuttia ja alenna sitten lämpöä. Kaada joukkoon kerma ja lisää basilika, sitruunankuori, suola, valkosipulijauhe sekä mustapippuri. Kuumenna kuumaksi ja lisää lopuksi pastakin pannulle. Sekoita ja kuumenna, mutta älä enää varsinaisesti keitä tai hauduttele. Tarjoa parmesan-raasteen kanssa.

Cajun-mausteseos

2 tl suolaa

2 tl valkosipulijauhetta

2 1/2 tl paprikajauhetta

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl sipulijauhetta

1 tl cayennepippuria

1 1/4 tl kuivattua oreganoa

1 1/4 tl kuivattua timjamia

1/2 tl rouhittua kuivattua chiliä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausteseos säilyy ilmatiiviissä rasiassa siinä missä muutkin mausteet, eli tätä voi halutessaan tehdä kerralla isommankin erän.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 152 kcal / 100 g
Energia 636 kJ / 100 g
Proteiini 8,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 17,6 g / 100 g
Rasva 4,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %