tuure, kilpeläisen, kanakeitto Tuure Kilpeläisen kanakeitto ohje salty

Tuure Kilpeläisen kanakeitto

Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja perunat, paloittele. Paloittele myös broilerifileet. Freesaa öljyssä sipuli ja broileripalat. Lisää curry. Lisää pannulle öljyä. Freesaa myös porkkanat ja perunat ja sitruunamehua curryn kanssa öljyssä. Laita kaikki aineet isoon kattilaan. Lisää vettä freesaupannulle. Huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää fondia tai liemikuutiot ja situunamehua. Kiehauta ja anna kiehua kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää lopuksi kerma. Kuumenna keitto ja mausta. Voit lisätä suolaa ja mustapippuria. Koristele keitto persiljasilpulla. (Voit käyttää ruuan sekaan ylijääneen keitetyn riisin perunan lisäksi. Voit myös freesata pannulla kypsentämätöntä riisiä ja keittoon kypsymään.  Maustamiseen sopisi myös unkarilainen chilitahna.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 77 kcal / 100 g
Energia 321 kJ / 100 g
Proteiini 6 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,9 g / 100 g
Rasva 2,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 2,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %