kaura, tattarileipä Kaura-tattarileipä ohje salty

Kaura-tattarileipä

Sekoita psyllium-jauhe lämpimään veteen. Anna turvota n. 10 minuuttia. Liota joukkoon hiiva ja lisää muut aineet. Sekoita ainekset hyvin esim. vatkaimen taikinakoukuilla. Jätä kulhoon muovin alle nousemaan puoleksi tunniksi.  Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 1,5 litran leipävuoka voilla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputettaessa. Kumoa leipä vuoasta ja anna jäähtyä ennen leikkaamista, jos vain maltat. :)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 327 kcal / 100 g
Energia 1337 kJ / 100 g
Proteiini 14,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 53,4 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %