ketopariskunta, , ketopariskunnan, lämmin, nakkisalaatti, Ketopariskunta, ketopariskunnan lämmin nakkisalaatti ohje salty

Ketopariskunta, ketopariskunnan lämmin nakkisalaatti

KETO-PARISKUNNAN LÄMMIN NAKKISALAATTi

1 kg Kukkakaalia 1 tl Suolaa 2 rkl Oliiviöljyä 400g Nakkeja (lihaisia, katso hh)  100g Kevätsipulin varsia tai punasipulia (meillä molempia 50g)  20g Rucolaa  

Kastike: 1/2 dl Oliiviöljyä 1-2 rkl omenasiiderietikkaa  Ripaus Suolaa Rouhittua mustapippuria 

Huuhtele kukkakaali ja leikkaa kannasta huono osa pois. Leikkaa kukkakaalista lehtiosa irti, mutta älä heitä niitä pois, vaan laita ne sivuun. Leikkaa kukkakaalista varsiosa pois ja pilko varsi pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kukkakaalin nuput pieniksi, samankokoisiksi paloiksi. Leikkaa lopuksi kukkakaalin lehtiosat viipaleiksi.

Laita pilkotut kukkakaalin palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele kukkakaalien pinnalle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda kukkakaaleja uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat saaneet väriä, mutta niissä on vielä rakennetta eivätkä ne ole ylikypsiä. Käännä kuutioita tarvittaessa välillä. 

Kun kukkakaalit ovat uunissa, paista paloitellut nakit voissa pannulla.    Huuhtele kevätsipulin varret ja kuori punasipuli (jos käytät molempia sipuleita). Pilko kevätsipulin varret ja punasipuli renkaiksi. Laita ainekset kulhoon. 

Jos tarjoat salaatin lämpimänä, laita kukkakaalit heti uunista otettuasi kulhoon ja lisää sekaan nakit sekä muut salaatin ainekset. Jos tarjoat salaatin kylmänä, anna kukkakaalien jäähtyä ja sekoita ainekset vasta sen jälkeen. 

Sekoita kastikkeen aineet keskenään sekaisin ja valuta kastike lopuksi koko salaatin sekaan. Sekoita koko salaatti sekaisin. Nauti lämpimänä tai kylmänä.

Salaatin kaveriksi sopii mainiosti ketovaimon sinappikastike. 

Sinappilastike:

1,5 rkl Dijon sinappia  200g ranskankermaa 1 tl omenasiiderietikkaa  Ripaus suolaa  Rouhittua mustapippuria

Mittaa kaikki ainekset ranskankerman sekaan ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa hetken. Tarjoile nakki-kukkakaalisalaatin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 128 kcal / 100 g
Energia 533 kJ / 100 g
Proteiini 4,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,9 g / 100 g
Rasva 11,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %