pertun, vegepizza Pertun vegepizza ohje salty

Pertun vegepizza

TAIKINA

2 dl kädenlämpöistä vettä 20 g palahiivaa 2 dl ruisjauhoja (Pirkka) 2 dl erikoisvehnäjauhoja (Sunnuntai) 1/2 tl suolaa 2-3 rkl extraneitsytoliiviöljyä 1 rkl hunajaa

TÄYTTEET

haluamasi määrä vegejauhista puoli tölkkiä ananasta puoli tölkkiä tomaattimurskaa puolikas punasipuli puolikas keltasipuli Meira ja Pirkka pizzamaustetta kolme eri juustoa: Castello Blue homejuusto, Valio Pizzajuusto, Valio Punaleima Emmental

Sekoita hyvin taikina-ainekset ja annan taikinan kohota 30-45 min. esim. patterin läheisyydessä tukevalla alustalla (tuoli, laatikko tms.)

Sillä aikaa kuori, pese, silppua ja paloittele kasvipohjaiset täytteet. Kun taikina alkaa olla valmis, niin laita uuni kuumenemaan astelukunaan 225*C. Laita uunipelille leivinpaperi ja jauhoja. Jauhota taikina siinä. Et tarvitse kaulinta, jos veivaat kostein käsin taikinaa, niin se ei juurikaan tartu iholle. Näin pizzasta tulee kostea/ kuohkea eikä myöskään kuivu uunissa.

Kun olet laittanut kerroksittain täytteet, niin pese kädet ja laita pelti uuniin keskitasolle 15-20 minuutiksi riippuen uunin tehosta. Kun otat pizzan uunista, niin katso pohjaa, jos se on hyvin ruskea/ punaruskea, niin olet onnistunut.

Tarjoa veden tai muun juoman kanssa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal / 100 g
Energia 815 kJ / 100 g
Proteiini 7,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 25,9 g / 100 g
Rasva 5,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %