TAIKINA
2 dl kädenlämpöistä vettä 20 g palahiivaa 2 dl ruisjauhoja (Pirkka) 2 dl erikoisvehnäjauhoja (Sunnuntai) 1/2 tl suolaa 2-3 rkl extraneitsytoliiviöljyä 1 rkl hunajaa
TÄYTTEET
haluamasi määrä vegejauhista puoli tölkkiä ananasta puoli tölkkiä tomaattimurskaa puolikas punasipuli puolikas keltasipuli Meira ja Pirkka pizzamaustetta kolme eri juustoa: Castello Blue homejuusto, Valio Pizzajuusto, Valio Punaleima Emmental
Sekoita hyvin taikina-ainekset ja annan taikinan kohota 30-45 min. esim. patterin läheisyydessä tukevalla alustalla (tuoli, laatikko tms.)
Sillä aikaa kuori, pese, silppua ja paloittele kasvipohjaiset täytteet. Kun taikina alkaa olla valmis, niin laita uuni kuumenemaan astelukunaan 225*C. Laita uunipelille leivinpaperi ja jauhoja. Jauhota taikina siinä. Et tarvitse kaulinta, jos veivaat kostein käsin taikinaa, niin se ei juurikaan tartu iholle. Näin pizzasta tulee kostea/ kuohkea eikä myöskään kuivu uunissa.
Kun olet laittanut kerroksittain täytteet, niin pese kädet ja laita pelti uuniin keskitasolle 15-20 minuutiksi riippuen uunin tehosta. Kun otat pizzan uunista, niin katso pohjaa, jos se on hyvin ruskea/ punaruskea, niin olet onnistunut.
Tarjoa veden tai muun juoman kanssa.