pertun, sekasämpylät, ja, vuokaleipä Pertun sekasämpylät ja vuokaleipä ohje salty

Pertun sekasämpylät ja vuokaleipä

Taikina: 2 dl lämmintä vettä 2 dl lämmintä maitoa 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl rypsiöljyä 150 grammaa Emmental punaleima-raastetta yksi raastettu sipuli tai puolikas 1 - 1 ½ pala tuorehiivaa 1 rkl hunajaa suolaa 5 dl erikoisvehnäjauhoja 2,5 dl kaurahiutaleita 2,5 dl ruisjauhoja

Sekoita lämmin neste ja palahiiva. Sen jälkeen lisää jauhoja ja mausteita vähitellen sekoittaen kuiva-aineet joukkoon. Anna kohota lämpimässä esimerkiksi patterin äärellä yksi tunti. Sillä aikaa voit tiskata.

Pyörittele taikinasta kostein käsin pellille 12 pientä sämpylää, kaksi pellillistä. Sen lisäksi jää taikinaa vuokaleivälle.

Vuokaleipä laitetaan esimerkiksi suorakulmion muotoiseen pelti / alumiinivuokaan ja päälle siroitellaan / levitetään kaurahiutaleita, oliiviöljyä, pizzamaustetta, suolaa ja hunajaa.

Sämpylät paistuvat 200*C uunin keskitasolla 15 minuuttissa. Vuokaleipä voi kestää 20-25 minuuttia kypsyä.

Yhteensä tulee 24 sämpylää ja yksi vuokaleipä tällä reseptillä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 254 kcal / 100 g
Energia 1060 kJ / 100 g
Proteiini 10,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 35 g / 100 g
Rasva 6,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %