Taikina
6 dl maustamatonta soijamaitoa
50 g tuorehiivaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
14 dl hiivaleipäjauhoja
Täyte
1 ½ dl soijarouhetta
1 ½ dl puuroriisiä
2 sipulia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl sokeria
1 tl ruohittua mustapippuria
Paistamiseen
Lämmitä soijamaito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää ensin joukkoon öljy, suola ja sokeri. Lisää jauhot pikkuhiljaa kunnes tuloksena on kimmoisa taikina. Anna taikinan levätä liinan alla tunnin verran.
Aloita täytteen valmistaminen huuhtelemalla riisit lävikössä. Keitä riisejä noin 25 minuuttia. Paisuta soijarouhe ja pilko sipulit. Kuullota sipuli pannulla öljyssä ja lisää joukkoon valutettu soijarouhe. Mausta. Valuta riisit ja lisää ne myös pannulle. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja pyöräytä se suurinpiirtein pitkulan muotoon. Leikkaa taikina 16 samankokoiseen palaan. Muotoile takinapalasta pallo ja kauli se soikion muotoon. Lättynen on hyvän kokoinen kun se on pienen kämmenen mittainen (noin 16 cm). Sivele soikion toinen reuna vedellä ja lusikoi 2 rkl täytettä lätylle. Sulje tasku ja painele sauma kiinni haarukalla. Pistele päälle muutama ilmareikä. Asettele valmiit taskut esimerkiksi uunipellille liinan alle odottelemaan paistoa.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Testaa taikinanokareella koska öljy on valmista paistamiseen (180 astetta) - taikina nousee pintaan ja ruskistuu. Tapaan tehdä sillä tavalla, että lasken levyn lämpöä parin ensimmäisen paiston jälkeen ja nostan lämpöä tarvittaessa. Laske lihis varovasti (reikä)kauhan avulla öljyyn ja paista molemmin puolin ruskeaksi. Valmiit paistokset on hyvä asetella talouspaperilla vuoratulle lautaselle/tarjottimelle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.