mustajuurikeitto, , anski, , Mustajuurikeitto (Anski) ohje salty

Mustajuurikeitto (Anski)

Kuori ja pilko mustajuuret. Laita ne kylmään veteen, johon on puristettu sitruunaa (tummumisen estämiseksi). Kuori ja pilko perunat ja hienonna purjo ja valkosipuli. Freesaa sipulit kattilassa, lisää pperuna ja musta juuret. Kaada valmis kanaliemi ja anna hautua kypsäksi.  Soseuta, lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.  Mausta tarvittaessa ja lorauta valkkaria. 

(Suikaloi pekoni ja paista. Nosta valumaan ja murustele leipä pannulle ja paista pekonin rasvassa.) 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 48 kcal / 100 g
Energia 200 kJ / 100 g
Proteiini 0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 6 g / 100 g
Rasva 1,3 g / 100 g
Alkoholi 0,5 g / 100 g
Sokeri 3,9 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 89 %