ketoronilaatikko Ketoronilaatikko ohje salty

Ketoronilaatikko

450-500g naudan jauhelihaa

1 pieni tai puolikas iso kukkakaali

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

2 dl ranskankermaa (28%)

3 kananmunaa

juustoraastetta

1/2 prk koskenlaskija ruoka/Cheddar ruoka

paprikaa, suolaa ja pippuria yms mausteita

  Valmistus:

  1. Ruskista jauheliha, pilko sipuli ja valkosipuli, lisää joukkoon. välillä sekoitellen kunnes on kypsää. Mausta hyvin paprikalla, suolalla ja pippurilla. 

  2. Pilko kukkakaali noin mansikan kokoisiksi paloiksi, sekoita jauheliha ja kukkis keskenään isossa kulhossa. 

  3. Voitele uunivuoka ja kaada kukkis-liha vuokaan. 

  4. Vatkaa munat, ranskankerma ja koskenlaskija/cheddar ruoka hyvin sekaisin, mausta mielesi mukaan ja kaada sekaan.  Viimeistele vuoka juustoraasteella. 

  5. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes juusto on kauniin ruskea.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal / 100 g
Energia 537 kJ / 100 g
Proteiini 10,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,6 g / 100 g
Rasva 9,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %