maidoton, gluteeniton, , rahka, kakku Maidoton/gluteeniton "rahka"kakku ohje sweet

Maidoton/gluteeniton "rahka"kakku

Murskaa100 gr kauradigestiivikeksejäja sekoita 50 gr voisulaan. Paina vuokaan pohjaksi ja pistä jääkaappiin. Keitä 1/2 dl vettä ja liuota 1 rkl liivatejauhettasiinä. Lisää 1/2 sitruunan mehu ja 1/2 dl sokeria, sekoita kunnolla. Anna jäähtyä. Sekoita High in pro esim passiohedelmä "rahka" (jätä hillo pois) yhteensä noin 225 gr ja pieni määrä sokeria haluttaessa ja lisää jäähtyneeseen liivateseokseen. Vispaa 1,25 dl soija tai muuta vastaavaa maidotonta kermaa ja sekoita rahka-liivateseokseen. Kaada muruseoksen päälle ja pistä pakkaseen vähintään 3-4 tunniksi. Kun on aika nauttia kakusta, ota pakkasesta vähintään 2 tuntia aikaisemmin ja koristele keksinmurusilla tai marjoilla

Ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal / 100 g
Energia 920 kJ / 100 g
Proteiini 4,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 24,2 g / 100 g
Rasva 11,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 10,4 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %