gluteeniton, vesirinkeli, , virtasalmen, muokattu, ohje, Gluteeniton vesirinkeli (Virtasalmen muokattu ohje) ohje sweet

Gluteeniton vesirinkeli (Virtasalmen muokattu ohje)

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon psylium ja anna tuorvota 10 min. Sekoita taikinaan suola , sokeri ja voisula. Lisää jauhoja vähitellen ja samalla sekoittaen, ensin vispilällä ja lopuksi sähkövatkaimella. Vaivaa taikinaa 2 min.  Ohjeessa alunperin vaaleajauho ja psylium. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leivo siitä pötkö.  Jaa se 6 samaan kokoiseen palaan. Pyörittele jauhotetuissa kämmenissä  pyöreitä/sileitä pullia ja sormilla reikä keskelle. Kohota vesihöyryn alla 20 min. SUOLAVESI 1 l vettä ja 1 tl suolaa Kiehauta suolavesi ja nostele rinkeleitä 3 kerralaan veteen kiehumaan Keitä rinkeleitä 10-20 sekunttia Nostele pellille leivinpaperin päälle ja paista 250 C 10-15 min

Ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal / 100 g
Energia 896 kJ / 100 g
Proteiini 3,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 40,2 g / 100 g
Rasva 4,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %