kivikauden, leipä, vhh, keto Kivikauden leipä vhh/keto ohje salty

Kivikauden leipä vhh/keto

Kivikauden leipä (keto, vhh)

(20 siivua)

1,5 dl oliivi-, avokado- , kookos- tai pähkinäöljyä (tai voisulaa)

300 g (n. 5. munaa

600 g siemeniä, pähkinöitä, manteleita, pähkinä-/siemenvoita, pellava- tai hamppurouhetta

turkkijugu/mascarpone n 2 dl

pofiber 1 dl

1 tl leivinjauhe

1 tl suolaa

Mittaa ainekset yleiskoneen kulhoon. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes seos on tasaista, mutta purutuntumaa kannattaa jättää.

Paista voidellussa vuoassa n. (20 x 8 cm) uunin keskiosassa 175 asteessa 1 h.

Anna leivän jäähtyä hyvin ennen nauttimista.

VINKKI! Leivän voi pakastaa. Se säilyy huoneenlämmössä n. 1 viikon.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 471 kcal / 100 g
Energia 1964 kJ / 100 g
Proteiini 14,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,2 g / 100 g
Rasva 43 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %