parsapiirakka, , vappu, , , , Parsapiirakka (vappu-21) ohje salty

Parsapiirakka (vappu-21)

Kuori ja pilko parsat, silppua sipulit + muut vihannekset, kuullota nopsaan parsojen kanssa pannulla. Ota parsojen nuput sivuun myöhempää koristelua varten ja sekoita muu kasvisseos (+ aurinkokuivatut tomaatit) vatkattujen munien, kaurakerman ja n. 70 g juustoraasteen kanssa. Mausta seos mustapippurilla. Levitä piirakkataikina pyöreään vuokaan ja kaada täyte taikinapohjan päälle, päällimmäiseksi loput juustoraasteesta (30 g).  Paista 200 asteessa n. 30 min (lisää parsanuput koristeeksi n. 5 min. ennen valmistumista). Ripottele päälle tuoretta timjamia, rosmariinia tai muita yrttejä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 204 kcal / 100 g
Energia 844 kJ / 100 g
Proteiini 6,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 13,7 g / 100 g
Rasva 12,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %