450 g vihreä parsa 2 rkl oliiviöljy 0,5 tl suolaa 200 g fetajuustoa 0,5 tl kuivattua chiliä myllystä 2 dl vuonankaalia 1 dl puolitettuja oliiveja (vihreä) 4 rkl rouhittua pistaasia (muutama oksa minttua ja oreganoa)
Kastike 1/2 pieni salottisipuli hienonnettuna 1 rkl sitruunamehua 1 tl sinappia 1 tl juoksevaa hunajaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria myllystä 3 rkl oliiviöljyä
Uuni 225 astetta. Katko parsoista kova tyvi.
Laita parsat ja feta uunipellille. Valuta parsoille oliiviöljyä, ripottele suolaa. Rouhi feta päälle chiliä. Kypsennä uunissa 12-15 minuuttia niin että parsat saavat väriä.
Tee kastike.
Laita vuonankaali tarjoiluvadille. Nosta päälle parsa ja lohkottu/murusteltu feta. Valuta päälle kastike.
Viimeistele oliiveilla ja pistaasirouheella ja yrteillä jos on.
Tarjoa sellaisenaan tai broilerin/kalan lisäkkeenä.
Lähde HS ruokatorstai