paahdettu, parsasalaatti, , feta, , vuonankaali, , mausteet, Paahdettu parsasalaatti (feta, vuonankaali, mausteet) ohje salty

Paahdettu parsasalaatti (feta, vuonankaali, mausteet)

450 g vihreä parsa 2 rkl oliiviöljy 0,5 tl suolaa 200 g fetajuustoa 0,5 tl kuivattua chiliä myllystä 2 dl vuonankaalia 1 dl puolitettuja oliiveja (vihreä) 4 rkl rouhittua pistaasia (muutama oksa minttua ja oreganoa)

Kastike 1/2 pieni salottisipuli hienonnettuna 1 rkl sitruunamehua 1 tl sinappia 1 tl juoksevaa hunajaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria myllystä 3 rkl oliiviöljyä

  1. Uuni 225 astetta. Katko parsoista kova tyvi. 

  2. Laita parsat ja feta uunipellille. Valuta parsoille oliiviöljyä, ripottele suolaa. Rouhi feta päälle chiliä. Kypsennä uunissa 12-15 minuuttia niin että parsat saavat väriä.

  3. Tee kastike.

  4. Laita vuonankaali tarjoiluvadille. Nosta päälle parsa ja lohkottu/murusteltu feta. Valuta päälle kastike.

  5. Viimeistele oliiveilla ja pistaasirouheella ja yrteillä jos on. 

    Tarjoa sellaisenaan tai broilerin/kalan lisäkkeenä.

    Lähde HS ruokatorstai

  6. 202

Ravintosisältö / 100 g

Energia 149 kcal / 100 g
Energia 622 kJ / 100 g
Proteiini 5,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,5 g / 100 g
Rasva 12,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %