peruna, tonnikalasalaatti, , soureal, Peruna-tonnikalasalaatti (SouReal) ohje salty

Peruna-tonnikalasalaatti (SouReal)

Peruna-tonnikalasalaatti + lohi tai siika

Vajaa 1 kg keitettyjä perunoita 2 tlk tonnikalaa öljyssä 1 prk (35 g) kapriksia 1 pieni punasipuli 1⁄2 pussia lehtikaalia + salaattia + kurkkua

Lämminsavustettua lohta (valmista syötäväksi) TAI Lämminsavustettua siikaa (valmista syötäväksi) TAI lohifilé jonka paistat uunissa

Kastike: 1 dl oliiviöljyä 3 rkl sitruunamehua 1 rkl juoksevaa hunajaa 1-2 tl raastettua sitruunan kuorta suolaa mustapippuria 

  1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä

  2. Valuta tonnikalat ja kaprikset. (Kuori) ja kuutio jäähtyneet perunat. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Poista lehtikaalin lehdistä kovat lehtiruodit ja revi lehdet.

  3. Sekoita kaikki salaatin ainekset suuressa kulhossa.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kastike salaatin joukkoon.

  5. (Anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoamista) Sovella:

  6. Voit paahtaa lehtikaalit nopeasti uunissa 175 asteessa ennen niiden lisäämistä salaattiin. Saat niistä mukavia, rapsakoita ”sipsejä”. Lisää vain oliiviöljyä, hieman mustapippuria ja suolaa ja uuniin 5-10 min!

  7. Voit lisätä sekaan muitakin vihreitä vihanneksia! Esim. parsa ja parsakaali sopivat tähän hyvin, samoin rapeat sokeriherneet. Mielikuvitus ja omat makumieltymykset ovat rajana!

Ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal / 100 g
Energia 486 kJ / 100 g
Proteiini 3,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,7 g / 100 g
Rasva 7,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %