Neljälle 4 dl täysjyväriisiä 2 keitettyä kananmunaa (9 minuutin) 5 dl täysmaitoa 3 kananmunaa 250 - 300 g graavattua lohta voita vuoan voiteluun suolaa valko- ja mustapippuria
60 g voita tilliä silputtuna 1 sitruuna
Keitä riisi ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi palasiksi.
Laita kulhoon keitetty riisi, paloiteltu lohi ja hienonnetut kananmunat. Mausta seos suolalla ja pippureilla
Voitele uunivuoka voilla, kippaa riisiseos vuokaan. Vatkaa maito ja kananmunat kevyesti keskenään, lisää hiukn suolaa ja valkopippuria. Kaada munamaito vuokaan ja vuole päälle reilusti voilastuja
Vuoka uuniin, n. 35 minuutin kuluttua pitäisi olla valmista
Valmista tilli-voisula mikrottamalla voi ja lisää tillihakkelus.
Lusikoi tillivoita ja purista sitruunaa annoksen päälle.
Lähde Alexander ja Hanna Gullicksen Safkaa Parempaa arkiruokaa Otava