lohi, riisilaatikko, , kananmuna, , maito, , mausteet, Lohi-riisilaatikko (kananmuna, maito, mausteet) ohje salty

Lohi-riisilaatikko (kananmuna, maito, mausteet)

Neljälle 4 dl täysjyväriisiä 2 keitettyä kananmunaa (9 minuutin) 5 dl täysmaitoa 3 kananmunaa 250 - 300 g graavattua lohta voita vuoan voiteluun suolaa valko- ja mustapippuria

60 g voita tilliä silputtuna 1 sitruuna

  1. Keitä riisi ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi palasiksi.

  2. Laita kulhoon keitetty riisi, paloiteltu lohi ja hienonnetut kananmunat. Mausta seos suolalla ja pippureilla

  3. Voitele uunivuoka voilla, kippaa riisiseos vuokaan. Vatkaa maito ja kananmunat kevyesti keskenään, lisää hiukn suolaa ja valkopippuria. Kaada munamaito vuokaan ja vuole päälle reilusti voilastuja

  4. Vuoka uuniin, n. 35 minuutin kuluttua pitäisi olla valmista

  5. Valmista tilli-voisula mikrottamalla voi ja lisää tillihakkelus.

  6. Lusikoi tillivoita ja purista sitruunaa annoksen päälle.

    Lähde  Alexander ja Hanna Gullicksen Safkaa Parempaa arkiruokaa Otava 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 189 kcal / 100 g
Energia 791 kJ / 100 g
Proteiini 7,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 15,8 g / 100 g
Rasva 10,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %