ketoronilaatikko, con, kesäkurppa, ja, kukkis Ketoronilaatikko con kesäkurppa ja kukkis ohje salty

Ketoronilaatikko con kesäkurppa ja kukkis

Ruskista jauheliha öljyssä, pilko sipuli ja valkosipuli, lisää joukkoon. välillä sekoitellen kunnes on kypsää. Mausta hyvin paprikalla, suolalla ja pippurilla. 

Kuumenna kattilassa kerma/maito. Sekoita joukkoon koskenlaskija ruoka ja hämmennä kunnes sulaa. Lisää halutessasi myös juustoraastetta ja muita juustonjämiä (tuorejuustoa, maustettua koskenlaskijaa) maun mukaan. Kun juustot ovat sulaneet, niin ota seos sivuun jäähtymään. 

Pilko kukkakaali ja kesäkurpitsa noin mansikan kokoisiksi paloiksi. Voit halutessasi hieman itkettää kurppaa ja pyyhkiä sitten kosteutta talouspaperilla. 

Voitele uunivuoka ja lado kasviksia ja jauhelihaa kerroksittain vuokaan. Mausta kasviskerrokset pippurilla ja suolalla.

Vatkaa juustokermaseokseen munat, hyvin sekaisin, mausta seosta (esim paprikalla ja pippurilla) mielesi mukaan ja kaada vuokaan kasvisten ja jauhalihan päälle.  Viimeistele vuoka juustoraasteella. 

Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes juusto on kauniin ruskea. Voit myös halutessasi pienentää lämpötilaa n vartin kypsennyksen jälkeen esim. 175 asteeseen ja kypsentää vuokaa hieman kauemmin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 157 kcal / 100 g
Energia 652 kJ / 100 g
Proteiini 6,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 2 g / 100 g
Rasva 13,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %