kaalilaatikko, , valion, ohje, Kaalilaatikko (Valion ohje) ohje salty

Kaalilaatikko (Valion ohje)

Suikaloi kaali.

Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa. Valuta.

Hienonna sipulit. Paista ne rasvassa jauhelihan kanssa.

Mausta.

Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää ruokakerma ja maito.

Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 1/2 t. Peitä vuoka leivinpaperilla tai foliolla, kun pinta on saanut sopivasti väriä.

Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 125 kcal / 100 g
Energia 522 kJ / 100 g
Proteiini 5,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,4 g / 100 g
Rasva 8,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 6,2 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 75 %