tomaattinen, linssi, dahl Tomaattinen linssi-dahl ohje salty

Tomaattinen linssi-dahl

1 rkl oliiviöljyä 1 sipuli silputtuna 2 valkosipulinkynttä murskattuna n. 5 cm tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna 1/2 tl kurkumajauhetta 200 g punaisia linssejä huuhdeltuna 1 tlk (400 g) luumutomaatteja liemineen 6-7 dl kana- tai kasvislientä 1 rkl garam masalaa 1/2 tl suolaa 100 g tuoretta pinaattia pestynä

  1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes sipuli on pehmeää.

  2. Lisää inkivääri ja valkosipuli. Kuullota minuutti.

  3. Lisää joukkoon kurkuma ja linssit. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon puolet kana- tai kasvisliemestä.

  4. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min ja lisää joukkoon loput liemestä. 

  5. Peitä kannella ja hauduta 10 min kunnes linssit ovat täysin pehmeitä.

  6. Lisää garam masala ja pinaatti. Sekoita hyvin ja mausta suolalla. Kun pinaatti on pehmennyt (n. 1 min) on ruoka valmis.   Lähde www.kotikokki.net Intalainen tomaatti & linssi dahl Minna Bunce

Ravintosisältö / 100 g

Energia 63 kcal / 100 g
Energia 262 kJ / 100 g
Proteiini 3,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,9 g / 100 g
Rasva 1,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %