vanhan, jerusalemin, linssikeitto Vanhan Jerusalemin linssikeitto ohje salty

Vanhan Jerusalemin linssikeitto

Pilko sipuli pieneksi. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä n. 5 minuutin ajan ja anna hieman ottaa ruskeaa väriäkin.

Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää porkkanaraaste ja valkosipuli mukaan kattilaan.

Lisää hieman öljyä ja juustokuminansiemenet kattilaan. Kuumenna parin minuutin ajan, niin että  juustokuminansiemenet hieman ruskistuvat. Lisää sitten kurkuma, chili, kasvis/kanaliemi ja linssit.

Keitä miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. (tai 5-10 minuuttia, jos käytät valmiita kypsiä linssejä)

Lisää suola, sitruunan kuori ja sitruunanmehu.

Tarjoa tuoreen persiljan kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 60 kcal / 100 g
Energia 251 kJ / 100 g
Proteiini 3 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,7 g / 100 g
Rasva 2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %