taatelikakku, mantelijauholla Taatelikakku mantelijauholla ohje sweet

Taatelikakku mantelijauholla

Liota taateleita kahvissa ainakin kaksi tuntia. Käytä taateleista 200 grammaa soseeseen ja säästä loput sattumiksi (näitä ei siis tarvitse liottaa edes jos käytät kuivattuja). Soseuta taatelit (ja kahvi) sauvasekoittimella.

Paloittele suklaa ja taatelisattumat. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet yhteen, myös suklaa ja taatelisattumat. Vatkaa kananmunat puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeiksi (noin 3 minuuttia). Lisää kananmunat taateliseokseen ja sekoita varovasti tasaiseksi niin, ettei kuohkeus katoa. Lisää kuivat aineet ja sekoita.

Voitele öljyllä kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla 30-40 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa. (Peitä kakku foliolla ja laske alatasolle, jos pohja saa liikaa väriä.)

Kumoa valmis kakku lautaselle. Siivilöi päälle halutessasi tomusokeria tai kookosjauhoja lumihunnuksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal / 100 g
Energia 953 kJ / 100 g
Proteiini 6,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 24,3 g / 100 g
Rasva 10,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 18,6 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %