mausteinen, munakoiso Mausteinen munakoiso ohje salty

Mausteinen munakoiso

800 g munakoisoa 5 cm lohkoina 400 g kypsiä tomaatteja tai tomaattimurskaa 2,5 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna 6 valkosipulinkynttä murskattuna 3 dl öljyä 1 tl fenkolin siemenä 1/2 tl mustakuminan siemeniä/tummia sinapinsiemeniä 1 rkl jauhettua korianteria 1/4 tl jauhettua kurkumaa 1/2 tl cayennepippuria 1 tl suolaa

  1. laita munakoiso siivilään ja ripottele päälle suolaa, jätä seisomaam 30 minuutiksi. Huuhdo munakoiso, puristele vesi pois ja pyyhi palat kuiviksi. Jos käytit tuoreita tomaatteja kuori ne, poista sisus mutta säästä mehu.

  2. soseuta inkivääri, valkosipuli ja 1/3 tomaateista tehosekottimessa

  3. kuumenna 1 1/4 öljystä suuressa paksupohjaisessa pannussa. paista munakoisot ruskeiksi, tarvittaessa useammassa erässä. Valuta paistetuista munakoisoista ylimääräinen öljy pois, lisää tarvittaessa öljyä pannulle. 

  4. kuumenna pannussa jäljellä oleva öljy ja paista sinä fenkolin ja mustakuminan siemeniä. Peitä pannu ja anna siementen poksahdell muutamia sekunteja. Laita tomaatti-inkiväärisekoitus pannulle ja kaikki muut ainekset paitsi munakoisot. Keitä sekoittaen 5 - 6 min kunnes kunnes sekoitus on paksua ja melko tasaista. Lisää paistetut mumakoisot varovasti. Keitä hiljalleen noin 10 min. 

    Lähde Mausteinen munakoiso Löytöretki Intian keittiöihin H.f. Ullmann

Ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal / 100 g
Energia 661 kJ / 100 g
Proteiini 0,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,1 g / 100 g
Rasva 15,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,2 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %