suklaa, mascarponehyydykekakku Suklaa-mascarponehyydykekakku ohje sweet

Suklaa-mascarponehyydykekakku

  1. Sulata pohjan voi ja liksää mantelijauhe (käy muutkin pähkinäjauheet). Sekoita ja painele kakkurenkaan pohjalle.  Laita jääkaappiin.
  2. Liivatelehdet kylmään veteen likoomaan.

  3. Vaahdota kerma (jätä 0,5 dl vielä purkkiin) löysäksi vaahdoksi.

  4. Lisää vaahdon joukkoon mascarbone ja vatkaa.

  5. Laita säästetty kerma 0,5 l kattilaan ja kiehauta..

  6. Pilko suklaa pieniksi. 

  7. Lisää suklaa kuumaan kermaan ja sekoita kunnes suklaa sulaa.

  8. Kerma-suklaan pitäisi jäähtyä nopeasti. Kun seos on käden lämpöistä lisää kerma-mascarpone vaahtoon. Sekoita. Tässä vaiheessa voit lisätä makeutta esm karppisokerilla. (itse en laittanut)

  9. Nosta liivatteet pois vedestä ja sulata esm mikrossa.

  10. Lisää liivate vaahtoon ja sekoita rivakasti.

1 1. Kaada massa pohjan päälle ja muotoile pinta haluamaksesi. Anna hyytyä vähintään 3.  

Ravintosisältö / 100 g

Energia 417 kcal / 100 g
Energia 1743 kJ / 100 g
Proteiini 6,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,5 g / 100 g
Rasva 41 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %