6 valkosipulinkynttä paloiteltuna 4 cm tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna 50 g kuorittuja manteleita 2 sipulia ohuina viipaleina 750 g luutonta lampaan reittä tai lapaa paloina 2,5 cm kuutioina 2 tl korianterin siemeniä 40 g gheetä 7 kardemumman palkoa 5 neilikkaa 1 kanelitanko 1 tl suolaa 3 dl kermaa 1/2 tl cayennepippuria 1/2 tl garam masalaa Paahdettuja mantelilastuja
jauha valkosipuli, inkivääri, mantelit ja 50 g sipulista tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää tarpeen vaatiessa vettä. Laita liha mausteseoksen kanssa kulhoon ja sekoita hyvin. Peitä ja anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia tai yön yli.
paahda korianterinsiemeniä pannulla miedolla lämöllä kunnes niistä nousee voimakas tuoksu, jauha siemenet huhmareessa tai maustemyllyssä.
kuumenna ghee suuressa pannussa. Paista kardemummaa,neilikoita ja kanelia hetki ja lisää jäljellä olevat sipuliviipaleet. Paisa kunnes ovat pehmenneet ja alkavat ruskistua. Siirrä sipuli lautaselle.
paista lihaa ja marinadia kattilassa kunnes seos on melko kuivaa ja alkaa ruskistua. Lisää 1 3/4 dl kuumaa vettä, peitä katrila ja hauduta välillä sekoittaen 30 min.
lisää jauhettu korianteri, suola, kerma, cayennepippuri ja paistettu sipuli. Peitä kattila ja hauduta vielä 30 min tai kunnes liha on kypsää. Sekoita välillä keittämisen aikana. Poista ruoasta kardemumman palot, neilikat ja kanelitanko, jonka jälkeen hämmennä joukkoon garam masala. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja.
Lähde Mogulityylinen lammas Löytöretki intian keittiöihin H.f. Ullmann