kaurasämpylät Kaurasämpylät ohje salty

Kaurasämpylät

Liuota hiiva kylmään veteen ja lisää muut ainekset. Taikinan tulee olla yhtä sakeaa kuin paksu puuro. Peitä valmis takina leivinpaperilla ja liinalla - nosta jääkaappiin 12 tunniksi (yön yli). Lusikoi aamulla jääkaappikylmästä takinasta nokareita leivinpaperin päälle. Paista heti 225 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 197 kcal / 100 g
Energia 823 kJ / 100 g
Proteiini 7,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 32,6 g / 100 g
Rasva 3,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %