ketositruunakesecaccu Ketositruunakesecaccu ohje salty

Ketositruunakesecaccu

Ketositruunajuustokakku

(8 palaa)

Pohja:

30 g voita sulatettuna

1 ½ dl mantelijauhetta (tai 1 dl mantelijauhetta ja ½ dl kookoshiutaleita)

makeutusta oman maun mukaan (esim. 1 – 2 rkl erytritolia)

Täyte:

3 ½ liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl turkkilaista jogurttia

2 dl luomu kuohukermaa

½ dl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori

makeutusta (esim. ½ dl erytritolia)

Kiille:

½ liivatelehti

½ dl sitruunamehua

½ dl vettä

ripaus kurkumaa

(makeutusta halutessa)

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 16 – 18 cm) pohjan päälle ja kiristä reunarengas paikoilleen.

Sekoita pohjan ainekset. (Halutessasi paahda pohjan aineksia pannulla muutama minuutti, jolloin saat pohjaan enemmän makua ja rapsakamman rakenteen.) Levitä seos vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Sekoita tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Makeuta ja raasta joukkoon sitruunan kuori.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa ja sulata liivatteet mehuun. Kaada seos samalla sekoittaen tuorejuusto-jogurttiseokseen.

Vaahdota kerma ja nostele täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tee halutessasi teelusikalla pintaan urat. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

Laita kiilteen liivate pehmenemään kylmään veteen.

Kuumenna sitruunamehu esim. kahvikupissa mikrossa. Lisää halutessasi ripaus kurkumaa kauniin värin aikaansaamiseksi. Älä kuitenkaan laita liikaa, jotta kurkuma ei maistuisi läpi. Sulata liivate mehuun.

Makeuta halutessasi ja lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita.

Lusikoi kiille kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal / 100 g
Energia 1029 kJ / 100 g
Proteiini 5,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,9 g / 100 g
Rasva 23,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,1 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %