juustoinen, kesäkurpitsa, lihalaatikko Juustoinen kesäkurpitsa-lihalaatikko ohje salty

Juustoinen kesäkurpitsa-lihalaatikko

VALMISTUS Kuori kesäkurpitsat ja sipulit. Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi (koko noin 1 x 1 cm) ja hienonna sipulit. Kuullota kesäkurpitsaa ja sipulia voissa paistinpannulla noin viiden minuutin ajan, älä ruskista. Mausta herbamarella. Paista jauheliha voissa paistinpannulla ja mausta kypsänä suolalla ja mustapippurilla. Voitele uunivuoka (vuoan koko 22 x 30 cm) ja kaada sinne vihannekset ja jauheliha, sekoita. Mittaa vesi kattilaan ja pilko sulatejuusto pieniksi paloiksi. Kun vesi kiehahtaa, lisää sulatejuusto veden sekaan. Kun sulatejuusto on sulanut, lisää juustoraaste ja sekoita vispilällä niin kauan, että juusto on kokonaan sulanut. Kaada seos uunivuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Lisää juustoraastetta laatikon pinnalle paistamisen loppuvaiheessa. Saksi laatikon päälle tuoretta persiljaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 108 kcal / 100 g
Energia 449 kJ / 100 g
Proteiini 8,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,6 g / 100 g
Rasva 7,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %