pastitsio, , , kreikkalainen, lasagne Pastitsio - kreikkalainen lasagne ohje salty

Pastitsio - kreikkalainen lasagne

Tee ensin linssikastike: kuori ja pilko sipulit ja freesaa ne öljyssä. Lisää huuhdotut linssit ja kuoritut tomaatit (kaksi 200 g tölkkiä). Mausta kanelilla, paprikajauheella, 2 tl punaviinietikalla, merisuolalla ja mustapippurilla. Keitä 25 min tai kunnes linssit ovat kypsiä.  Paista kesäkurpitsan palat öljyssä kevyesti kauniin värisiksi parissa erässä.  Juustokastike tehdään mikrossa: kuumenna ensin 5 dl maitoa. Kiehuta 50 g voita ja 0,4 g jauhoja ja vatkaa joukkoon kuuma maito ja lopulta 50 g murskattua fetaa. Vatkaa joukkoon kananmuna ja  mausta suolalla ja mustapippurilla.  Keitä pennepastat suolavedessä 6 min. Voitele kookas lasagnevuoka ja kokoa ruoka: vuorotellen pastaa, kesäkupitsan lohkoja ja linssikastike.  Murskaa 50 g fetaa päällimmäiseksi ja halutessasi parmesaania 1 dl. Paista pastitsio 200 asteessa 25 min.

 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 116 kcal / 100 g
Energia 482 kJ / 100 g
Proteiini 6,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,6 g / 100 g
Rasva 6,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %