Tee ensin linssikastike: kuori ja pilko sipulit ja freesaa ne öljyssä. Lisää huuhdotut linssit ja kuoritut tomaatit (kaksi 200 g tölkkiä). Mausta kanelilla, paprikajauheella, 2 tl punaviinietikalla, merisuolalla ja mustapippurilla. Keitä 25 min tai kunnes linssit ovat kypsiä. Paista kesäkurpitsan palat öljyssä kevyesti kauniin värisiksi parissa erässä. Juustokastike tehdään mikrossa: kuumenna ensin 5 dl maitoa. Kiehuta 50 g voita ja 0,4 g jauhoja ja vatkaa joukkoon kuuma maito ja lopulta 50 g murskattua fetaa. Vatkaa joukkoon kananmuna ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pennepastat suolavedessä 6 min. Voitele kookas lasagnevuoka ja kokoa ruoka: vuorotellen pastaa, kesäkupitsan lohkoja ja linssikastike. Murskaa 50 g fetaa päällimmäiseksi ja halutessasi parmesaania 1 dl. Paista pastitsio 200 asteessa 25 min.