vegechili, , viimeistä, murua, myöten, , blogi, Vegechili (Viimeistä murua myöten -blogi) ohje salty

Vegechili (Viimeistä murua myöten -blogi)

3 keskikokoista sipulia (voi olla punasipuleitakin), 4 isoa valkosipulinkynttä, 2 rkl rypsiöljyä kuullottamiseen, 2,5 rkl savupaprikajauhetta,

2 tl maustepippuria,

2 tl juustokuminajauhetta, 1 tl neilikkajauhetta, 2 tl kuivattua oreganoa, 1 kanelitanko, 2 tl ancho-chilijauhetta (mikä tahansa melko tulinen chilijauhe käy)

2½ dl tummaa soijarouhetta 2 rkl punaviinietikkaa + 1 kasvisliemikuutio 5 dl vettä 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 tlk tomaattimurskaa (800g) 3 rkl täysruokosokeria (tai muuta ruskeaa sokeria) 1 tetra (230g ilman nestettä) mustapapuja 1 tetra (230g ilman nestettä) GoGreen papumix

450 g pakastemaissia (oma lisäys ohjeeseen)

Aloita vegechilin valmistus kuorimalla ja hienontamalla sipulit sekä valkosipulit.

Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti ja lisää valkosipulit. Kuullota vielä pari minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää kaikki kuivamausteet ja tarvittaessa hiukan lisää öljyä. Pyöräyttele sipuli-mausteseosta vielä pari kertaa pannulla.

Lisää sitten soijarouhe, vesi, punaviinietikka, balsamiviinietikka, tomaattimurskat, sokeri ja pavut.

Hauduta kastiketta noin kaksi tuntia miedolla lämmöllä kansi osittain päällä. Saa jäädä hieman nestemäiseksi.

Alkuperäinen ohje Viimeistä murua myöten -blogissa: https://viimeistamuruamyoten.com/haudutettu-vegechili-chili-sin-carnella-taytetyt-enchiladat/

Ravintosisältö / 100 g

Energia 75 kcal / 100 g
Energia 314 kJ / 100 g
Proteiini 4,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,9 g / 100 g
Rasva 1,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,3 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %