vaniljainen, mustikkapiirakka Vaniljainen mustikkapiirakka ohje sweet

Vaniljainen mustikkapiirakka

Pohja: 1 dl sokeria, 2,5 vehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, 125 g sulatettu leivontamargariinia, 1 dl turkkilaista jogurttia, 1 kananmuna

Täyte:  2 kananmunaa, 3 dl turkkilaista jogurttia, 1 dl sokeria, 1 rkl vaniljasokeria, noin 350 g metsämustikoita (pakastettuna tai tuoreena)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu margariini, jogurtti ja kananmuna kaapimella sekoittaen.

Levitä taikina piirakkavuokaan ja levitä jäiset tai tuoreet mustikat sen päälle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte mustikoiden päällä.

Paista piirakkaa 200 asteessa keskitasolla n. 30-35 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal / 100 g
Energia 959 kJ / 100 g
Proteiini 4,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 26,2 g / 100 g
Rasva 11,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 17,1 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %