omenapiirakka, Omenapiirakka ohje sweet

Omenapiirakka

Tee:

  1. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi.

  2. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, vehnäjauhot ja mantelijauhot toisessa kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  3. Levitä taikina uunivuokaan tai hyvin pienelle uunipellille leivinpaperin päälle, oman luottovuokani strategiset mitat ovat 29 x 24 cm.

  4. Pese ja kuivaa omenat. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista kota, kotimaisia ei tarvitse kuoria. Lado omenaviipaleet tiiviisti taikinan päälle. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kipossa ja ripottele omenalohkojen päälle.

  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se ruskettuu kevyesti. Syö jäähtyneenä, vielä hiukan lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 390 kcal / 100 g
Energia 1628 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 38 g / 100 g
Rasva 23,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 19,7 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %