irjan, sämpylä Irjan sämpylä ohje salty

Irjan sämpylä

Vaivaa yleiskoneella aineet sekaisin. Ensin  veteen laitetaan hiiva ja suola, sitten leseet ja kaurahiutaleet sekä öljy. Lopuksi hiivaleipä- ja vehnäjauho. Annetaan nousta n. 0,5 tuntia. Pyöritetään sämpylän ja annetaan nousta n. 0,5 tuntia. Ennen paistamista sivellään hunaja-vesi liuoksella (tai sokeri hunajan asemasta). Paistetaan 28 min. 225 asteessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 310 kcal / 100 g
Energia 1293 kJ / 100 g
Proteiini 11 g / 100 g
Hiilihydraatti 44,3 g / 100 g
Rasva 8,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 73 %