härkäpapu, kasvispata Härkäpapu-kasvispata ohje salty

Härkäpapu-kasvispata

3-4 dl kuivattuja härkäpapuja 1 l vettä 1 tl suolaa keittämiseen

4 (400 g) sipulia 1 (400 g) munakoiso 2 (400 g) punaista paprikaa 3  valkosipulin kynttä 1 chili 3 rkl rypsiöljyä 2 rkl sokeria 2 tl juustokuminaa 2 tl korianterin siemeniä 2 rkl tomaattipyreetä 500 g tomaattimurskaa 1 tlk (330 g) plis/lager-olutta 1 kasvisliemikuutio 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1/2 ruukkua minttua

Lisäksi 4 dl turkkilaista jogurttia 1/2 tl suolaa 1/2 tl jauhettua mustapippuria 1/2 ruukkua minttua

  1. Laita härkäpavut likoamaan 8 tuntia tai yön yli. Huuhtele ja valuta liotetut pavut

  2. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 30-40 min. Huuhtele ja valuta.

  3. Kuori ja paloittele sipulit. Leikka munakoiso reiluiksi paloiksi. Poista paprikoista siemenet ja paloittele ne. Hienonna valkosipuli ja chili.

  4. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaikki kasvikset. Lisää sokeri, korianteri, juustokumina ja tomaattipyree. Anna kuullottua (pitkä) hetki. Lisää tomaattimurska, olut ja kasvisliemikuutio. Peitä kannalle ja anna hautua 15 min.

  5. Lisää kypsät ja valutetut härkäpavut. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla mintulla. Anna hautua vielä 5 min.

  6. Valmista minttujogurtti sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lisukkeeksi sopii keitetty ohrasuurimo.

    Lähde Etiketti 3/2022 Oluella höystetty härkäpapukasvispata

Ravintosisältö / 100 g

Energia 73 kcal / 100 g
Energia 305 kJ / 100 g
Proteiini 4 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,4 g / 100 g
Rasva 1,7 g / 100 g
Alkoholi 0,3 g / 100 g
Sokeri 3,8 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %