jauhelihaporopizza Jauhelihaporopizza ohje salty

Jauhelihaporopizza

Gluteiiniton pizzapohja:

  1. Mittaa 2dl lämmintä vettä, lisää siihen 2tl kuivahiivaa ja ripaus suolaa

  2. Lisää 0,5dl öljyä ja ~3dl vaaleaa gluteiinitonta jauhoseosta (valmistaja Viljatuote)

  3. Kohota liinan alla n.30min ja kaulitse taikina pellille

Täyte:

  1. Hienonna sipulit ja paista niitä hetki pannulla. Lisää pannulle 600g jauhelihaa. Mausta papikajauholla, aromisuolalla, jauhelihamausteella ja grillausmausteella.

  2. Purista jauhelihan joukkoon 4 valkosipulin kynttä.

  3. Levitä pohjan päälle yksi purkki tomaattipyrettä ja n. desilitra paseerattua tomaattia. Kippaa jauheliha pellille, ripottele pororouhe jauhelihan päälle ja lisää paprika, ananas ja tomaatti viipaleet.

  4. Pilko Gold aurajuustopala ja ripottele murut pizzaan. Lisää pussillinen koskenlaskija muruja sekä emmental juustoraaste.

  5. Päälle pizzamaustetta maun mukaan.

  6. 200 astetta / noin 30min uunin keskitasolla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 153 kcal / 100 g
Energia 636 kJ / 100 g
Proteiini 10,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,9 g / 100 g
Rasva 8,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %