evelynin, gluteeniton, kääretorttu Evelynin gluteeniton kääretorttu ohje sweet

Evelynin gluteeniton kääretorttu

Vatkaa munat ja sokeri runsaaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon siivilöiden perunajauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita varovasti mutta huolellisesti. Kaada taikina voilla voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle voipaperille. (Kylmään veteen kastellulla keittiöpyyhkeellä paistopintaa vasten olleen leivinpaperin sively auttaa irrottamaan paperin niin ettei paistopinta lähde mukana).    Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä se rahkaan ja lisää tarvittaessa sokeria makusi mukaan. Kostuta torttulevyn reunoja vähän vedellä, jos tuntuvat kovin kuivilta. Ripottele lakat /vadelmat /mustikat/ hedelmänpalat torttulevylle ja lisää kermarahka niiden päälle, Rullaa tortuksi, kiedo napakasti voipaperiin (tai leivinpaperiin) ja laita tekeytymään jääkaappiin,     

Ravintosisältö / 100 g

Energia 225 kcal / 100 g
Energia 937 kJ / 100 g
Proteiini 4,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 24,5 g / 100 g
Rasva 11,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 16,9 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %