lapin, ukon, keitto Lapin ukon keitto ohje salty

Lapin ukon keitto

Ruskista käristyslihat, mausta suolalla ja pippurilla ja laita painekattilaan. Lisää vesi, sipulikuutiot ja fondikuppi. Anna kypsyä paineessa 20-30 minuuttia.

Sillä aikaa kuori ja kuutioi kasvikset. Laita ensin porkkanat ja palsternakka ja anna kypsyä paineessa n. 15 minuuttia. Lisää lopuksi perunat ja keitä tavallisesti n. 15 minuuttia. Lisää lopuksi kuutioitu sulatejuusto ja anna sulaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal / 100 g
Energia 317 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 4 g / 100 g
Rasva 3,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %