rouheinen, vuokaleipä Rouheinen vuokaleipä ohje salty

Rouheinen vuokaleipä

Valmistus:

Lämmitä uuni 175°C:een. Voitele leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.

Sekoita kuivat aineet (mantelijauho, pellavansiemenrouhe, hienonnetut kurpitsansiemenet, chia-siemenet, leivinjauhe ja suola) keskenään isossa kulhossa.

Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, sulatettu voi ja oliiviöljy, kunnes seos on tasainen.

Lisää seos aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää puolukat taikinaan, jos käytät niitä, ja sekoita varovasti.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista uunissa noin 40-50 minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskea ja kypsä keskeltä. Tarkista kypsyys tikulla – jos tikku tulee ulos puhtaana, leipä on valmis.

Anna leivän jäähtyä vuoassa muutama minuutti, poista sitten leipä vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ritilällä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 574 kcal / 100 g
Energia 2401 kJ / 100 g
Proteiini 15,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2 g / 100 g
Rasva 55,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,5 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %