Laita vesi, suola,, muna,vehnäjauho, tehosekoittimeen ja pyöräytä 1min. Lisä xantaani ja 1rkl sodium alginaattia ja sekoita 2 min. Kaada massa pulloon ja anna tekeytyä 30min.
Kylpy:
Sekoita
6L kylmää vettä+ 1 rkl sodium laktaattia kunnes laktaatti on liuennut veteen. Pyöritä nuolijalla veteen pyörre ja ala samalla veden liikkuessa puristamaan pullosta ohutta nuudelia. Pyöritä vettä koko ajan.
Jätä nuudelit likoamaan laktaattiveteen vähintään pariksi tunniksi ..mieluitten 8h jonka aikana nuudelit kiinteytyvät.
Huuhtele ja säilytä jääkaapissa umpi rasiassa jotta ei nappaa makuja jääkaapista.
Kuumenna kiehuvassa maustetussa vedessä pikaisesti tai lisää ruokaan loppuvaiheessa jotta nuudeli kuumenee ja muna kypsyy. Pari min riittää. Nuudelin / spagetin kokoon vaikuttaa massan paksuus sekä korkin reijän koko.
Ohuemmasta massasta tulee ohuempia nuudeleita vs paksummasta massasta.