kreikkalainen, kasvispaistos Kreikkalainen kasvispaistos ohje salty

Kreikkalainen kasvispaistos

  1. Kuori ja paloittele 4 kiinteää perunaa. Paloittele 1 munakoiso, 1 kesäkurpitsa ja 1 punainen ja 1 vihreä paprika suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko 1 iso punasipuli. Halkaise 1 punainen chili, poista kanta ja siemenkota. Viipaloi chili. Kuori 3 valkosipulinkynttä ja jätä kokonaisiksi.

  2. Levitä ison ja laakean vuoan pohjalle 3 rkl oliiviöljyä, 2 tl sokeria, 2 tl oreganoa ja 1 tl suolaa. Kaada joukkoon kasvikset ja kääntele ainekset huolella sekaisin. Valuta päälle 200 g paseerattua tomaattia ja murenna 100 g fetajuustoa pinnalle.

  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes kasvikset ruskistuvat kevyesti pinnalta ja neste on kiehunut kasaan.

  4. Nosta kreikkalainen kasvispaistos uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia. Murenna pinnalle 100 g fetajuustoa ja ripottele päälle 2-3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa.

Mehukas kreikkalaishenkinen kasvispaistos valmistuu uuninpellillä paahtaen lähes itsekseen. Joukkoon voi lisätä oliiveja tai tarjoilla ne erikseen. Ruokaisa kasvispaistos sopii kasvisruoaksi sellaisenaan tai liharuokien lisukkeeksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 81 kcal / 100 g
Energia 339 kJ / 100 g
Proteiini 2,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 6 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,9 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %