punajuuri, soijarouhe, pastalaatikko, , vegaaninen, Punajuuri-soijarouhe-pastalaatikko (vegaaninen) ohje salty

Punajuuri-soijarouhe-pastalaatikko (vegaaninen)

Laita uuni kuumenemaan 200C.

Kiehuta vesi ja kasvisfondi, lisää soijarouhe ja keitä n. 5 min. Soijarouhe imaisee nesteen sisäänsä ja turpoaa. Keitä pasta kypsäksi runsassuolaisessa vedessä (2rkl merisuolaa).

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.  Silppua sipuli ja valkosipuli. Puolita maustekurkku ja poista siemenet pikkulusikalla pitkittäin kurkun pintaa pitkin vetäen. Hienonna kurkku pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä hetken aikaa soijarouhetta ja sipulisilppua. Lisää pienitty valkosipuli ja punajuuriraaste. Mausta mustapippurilla ja KUIVAYRTEILLÄ (esim. rosmariini, salvia, persilja timjami ja basilika  TAI valmiilla yrttiseoksella kuten ohjeessa), ja tarvittaessa suolalla. Sekoita ja anna hautua kannen alla n. 5 min. Lisää pilkotut maustekurkut ja kaprikset. Sekoita ja anna vielä hautua muutama minuutti.

Öljyä uunivuoka. Kaada pastat ja soija-punajuuriseos vuokaan, sekoita tasaiseksi isolla kauhalla. Kaada kaurakerma paistoksen päälle ja paista uunissa noin 40min. (Jos ruoan ei tarvitse olla vegaani, voit myös käyttää ruokakermaa.)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal / 100 g
Energia 576 kJ / 100 g
Proteiini 6,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 20,3 g / 100 g
Rasva 2,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,4 g / 100 g
Suola 3,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %