linssi, kikhernepata Linssi-kikhernepata ohje salty

Linssi-kikhernepata

Pilko sipulit ja porkkanat, varsinkin porkkanat melko pieniksi, koska se lyhentää haudutusaikaa.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet (1 kanelitanko), tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi. Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Sekoita creme fraicheen (tai vegaaniseen fraicheen) sitruunamehu, mustapippuri ja korianterinlehtiä. Kastiketta voi kukin syöjä lisätä oman makunsa mukaan omalle lautaselleen.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 90 kcal / 100 g
Energia 376 kJ / 100 g
Proteiini 3,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,3 g / 100 g
Rasva 3,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %