lammaspullat Lammaspullat ohje salty

Lammaspullat

  1. Uuni lämpenemään 180 asteeseen. 
  2. Sekoita korppujauho ja vesi keskenään. 

  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kuumalla pannulla läpikuultaviksi ja jäähdytä.

  4. Raasta sitruunankuori. 

  5. Mittaa yrtit. Jos käytät tuoreita, käytä kumpaakin 2-kertainen määrä.  Revi lehdet ja silppua pieniksi. 

  6. Lisää kaikki ainekset korppujauhomassaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.

  7. Muovaa massasta tasakokoisia pyöryköitä ja laita ne uunipellille. 

  8. Paista pyöryköitä uunissa noin 15 min,  kunnes kypsiä. 

  9. Tarjoile esim. kylmän jugurttikastikkeen ja paahdettujen perunoiden/keitetyn kukkakaalin/kukkakaalimuusin/vihersalaatin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 145 kcal / 100 g
Energia 606 kJ / 100 g
Proteiini 11,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,2 g / 100 g
Rasva 8,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %