kurpitsa, bataattikeitto Kurpitsa-bataattikeitto ohje salty

Kurpitsa-bataattikeitto

Kuori ja halkaise myskikurpitsa, kaavi siemenet talteen. Lohko suurehkoiksi paloiksi. Kuori bataatti ja lohko.Keitä kurpitsa- ja bataattilohkot suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.  Lohkojen keittyessä pilko sipulit ja paprika, kuullota pannulla kookosöljyssä. Heitä sipulit ja paprikat samaan kattilaan kurpitsan kanssa, Mausta chilillä, suolalla, currylla, inkiväärillä, muskottipähkinällä ja millä muulla haluat. Laita kookosmanna sekaan. (Tätä laitoin koska minulla ei sattunut olemaan kookosmaitoa kaapissa..) Maistele ja mausta lisää jos on tarvis. Lisää hiukan vettä ja surauta pamiksella sileäksi.  Tarjoile vaikka turkkilaisjugun ja paistetun jauhelihan kanssa. Pese siemenet, kuivaa. Pyörittele siemenet pikkutilkassa suolalla maustettua oliiviöljyä ja paahda uunissa rapeiksi. Voit laittaa siemeniä valmiin sosekeiton päälle koristeeksi ja makua tuomaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 41 kcal / 100 g
Energia 173 kJ / 100 g
Proteiini 0,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,2 g / 100 g
Rasva 1,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %